Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Panos Koki : Το ανερχόμενο αστέρι της EDM σκηνής στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε στη μουσική σκηνή της EDM ένα ανερχόμενο αστέρι. Κάτοχος του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού Movida Corona International Dj contest, o Πάνος Κοκκινόπουλος ή αλλιώς Panos Koki, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής του εξωτερικού όπως ο AFROJACK, DONDIABLO και NERVO.  Aς τον γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα..

Δεδομένου των συνεργασιών σου από το εξωτερικό, η πορεία σου στο χώρο σε τόσο νεαρή ηλικία θεωρείται αρκετά «μεγάλη». Από πού ξεκίνησε όμως η επαφή με το Djing ?
Η επαφή μου με το djing ξεκίνησε από το ραδιόφωνο.Ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Έτρωγα ώρες ατελείωτες ψάχνοντας καινούρια τραγούδια και ανακαλύπτοντας παλιά. Στην συνέχεια δεχόμουν καλά σχόλια για της επιλογές μου και ότι η εκπομπή μου τους διασκέδαζε και ήταν ενδιαφέρουσα. Αυτό με βοήθησε αρκετά. Μου άρεσε πολύ να διασκεδάζω τον κόσμο με τις δικές μου επιλογές. Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω!

Η πρώτη σου «επιβράβευση» θα λέγαμε πως έγινε στον διαγωνισμό της Movida Corona International Dj contest 2013 όπου πήρες το πρώτο βραβείο. Τι ακριβώς είναι ο διαγωνισμός αυτός και πόσο δύσκολη ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης?
Ο διαγωνισμός είχε ως εξής. Ανέβαζες ένα 20λεπτo σετ σου και ο κόσμος άκουγε, έκρινε και ανάλογα ψήφιζε. Στην αρχή όταν ανέβασα το δικό μου σετ δεν πίστευα καν ότι θα το ψηφίσει κάποιος άλλοw εκτός από την παρέα μου. Στην αρχή κυνήγησα να μαζέψω ψήφους αλλά δεν έβλεπα αποτέλεσμα ώσπου το άφησα να πάει μόνο του. Mετά από καιρό μπήκα και είδα πως ήμουν στην δεύτερη θέση στην Ελλάδα, ξανά πήρα τα πάνω μου και δεν θα ηρεμούσα μέχρι να πάρω την πρώτη  θέση. Πραγματικά ένα απίθανο συναίσθημα η κατάκτηση της πρωτιάς ανάμεσα σε τόσα αλλά μεγάλα ονόματα!                                                   

Μετά το βραβείο λοιπόν ήρθε η συνεργασία σου με μεγάλα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής όπως και με κάποιους Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Κατερίνα Στικούδη και οι Master Tempo. Από μαγαζιά το Dogs, το AHOY και άλλα όπως και ραδιοφωνικοί σταθμοί συνεργάστηκαν μαζί σου. Ξεχώρισες κάποια συνεργασία μέσα από όλα αυτά?
Με όλα τα παιδιά είχαμε πολύ καλή σχέση! Απίστευτα πάρτι και πολύ ωραίες εμπειρίες! Από τους σταθμούς της Θεσσαλονίκης η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ξεχώρισα κάποιον. Πάντα είχαν τον φόβο για κάτι καινούριο, για κάτι νέο. Αναγκαζόμουν να παίζω πάντα όσα έπρεπε για αυτούς. Ένα μεγάλο πρόβλημα που μόνο όταν είχα πλέον αρκετή αναγνωσιμότητα σταμάτησε να υπάρχει. Όχι επειδή άλλαξα τα πιστεύω μου, επειδή τώρα, ήμουν κάποιος. Ένα λάθος που δεν θα πάψει να υπάρχει αν δεν ρισκάρουν ,αν δεν δοκιμάσουν , αν δεν την πάθουν για να μάθουν. Πάντα στην «καβάτζα» των charts και την εύκολη λύση. 


AFROJACK, DONDIABLO και NERVO λοιπόν. Στο άκουσμα αυτών των τριών ονομάτων ποια είναι η πρώτη σου ανάμνηση στο μυαλό? 
Είναι από τις  στιγμές που δεν θα ξεχάσω πότε. 

Ποια από τις τρεις αυτές συνεργασίες σε warm up ήταν πιο «δυνατή» για σένα και τι κρατάς από τον καθένα ξεχωριστά? 
Nervo & Don Diablo λοιπόν. Ήταν το δεύτερο μεγάλο μου event με τα τοπ ονόματα του χώρου και πλέον είχα εξοικειωθεί παραπάνω από όσο έπρεπε. Το βίντεο στο κανάλι μου περιγράφει άψογα το τι έγινε εκείνη την νύχτα! Δεν είχα ποτέ μου παραπάνω ενέργεια από εκείνη την στιγμή. Ο κόσμος αποδέχθηκε το κάλεσμα και μετατρέψαμε το Gazi Music Hall σε ένα μέρος και μια νύχτα που δεν θα ξεχάσει κανείς από όσους ήταν εκεί.

Έχοντας γνωρίσει και συνεργαστεί με αστέρια του εξωτερικού όπως προαναφέραμε, θα ήθελα την άποψη σου στο ότι πλέον οι Djs ασχολούνται περισσότερο με την εικόνα του μέσω των teams δημοσίων σχέσεων και συμβούλων που έχουν παρά με την ποιότητα της ίδιας τους της μουσικής. 
Ναι. Ισχύει σε πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο στον κλάδο μας. Πλέον στην μουσική δεν υπάρχει μόνο η μουσική. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι marketing και δημόσιων σχέσεων.


Πρόσφατα, σε συνέντευξη του, ο David Morales, δήλωσε πως « ο κόσμος θέλει να γίνει DJ για τους λάθος λόγους». Ποια είναι η δική σου άποψη για αυτό?
Φυσικά και είναι έτσι. Όλοι βλέπουν τα καλά του επαγγέλματος και όχι όσα κρύβονται πίσω από αυτό. Όπως την σκληρή δουλειά, τις θυσίες, το κουράγιο που θα χρειαστείς σε κάθε σου βήμα που δεν θα έχει την επιτυχία που φανταζόσουν, την κριτική του καθενός και τα ρίσκα που θα πάρεις για να το ακολουθήσεις.                                                                

Πιστεύεις πως στα lives είναι καλύτερο να παρουσιάζεις μουσική που ευχαριστεί εσένα ή να προσαρμόζεσαι στα «θέλω» του κοινού?
Όταν φτάσεις πλέον σε σημείο να κάνεις lives και όχι να είσαι resident ενός μαγαζιού πλέον εσύ αποφασίζεις για το τι θα ακούσει ο κόσμος. Εξάλλου ήρθαν για τις επιλογές σου. 

 Ακούγοντας άλλους συναδέλφους σου Dj, με ποια κριτήρια τους χαρακτηρίζεις καλούς και τι πιστεύεις πως είναι πιο σημαντικό, η τεχνική ή η ροή?
Προσωπική γνώμη ? Θα είμαι σκληρός. Η έννοια του dj χάνετε με τον καιρό. Όχι από τεχνικής άποψης και γνώσης αλλά από διασκέδαση και επικοινωνία. Ένα απλό παράδειγμα. Θα διασκεδάζατε αν ο dj έκανε κακές επιλογές και δεν είχε καθόλου επαφή με τον κόσμο  αλλά είχε άπιαστη τεχνική και υπέροχα mix skills? Νομίζω πως είναι στον άνθρωπο όλο αυτό και στο πως το μεταδίδει. Υπάρχουν dj που παίζουν χωρίς να ξέρουν καν τα βασικά και κάνουν μαγαζιά να τρέμουν από διασκέδαση. Δεν λέω όμως ότι πρέπει να είμαστε έτσι. Εννοείται πως πρέπει να ξέρουμε τα βασικά και παραπάνω, αλλά να μην φεύγουμε από τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την διασκέδαση του κόσμου.


Συνεργάζεσαι με ένα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, το MAD Radio 106,2 στην Αθήνα. Πολλοί προσπαθούν καιρό για κάποια τέτοια συνεργασία και σε σένα ήρθε «απλόχερα» και όχι άδικα. Πως νιώθεις για αυτό?
Η αλήθεια είναι απλή και δεν έχω κανέναν λόγο να κρυφτώ. Εννοείται πως ήταν άδικο για πολλούς που θα ήθελαν την θέση μου. Χειρίστηκα πολύ καλά κάποιες καταστάσεις και μου δόθηκε η ευκαιρία. Από εκεί και πέρα ο καθένας αποδεικνύει αν άξιζε αυτή την επιβράβευση ή όχι. Όταν ζήσεις τα πράγματα από μέσα καταλαβαίνεις ένα πράγμα μόνο. Όλοι μπαίνουμε από την ίδια πόρτα. Για να μείνεις όμως ,πρέπει να μπορείς. Νιώθω πολύ τυχερός για όσα έχω κάνει. Ποτέ δεν σταμάτησα να προσπαθώ όμως για την τύχη μου.  

Ας αφήσουμε για λίγο την μουσική στην άκρη και πάμε σε κάτι άλλο και εξίσου δημιουργικό για σένα. Panos Koki Clothing λοιπόν. Έχεις κάνει τη δική σου συλλογή ρούχων. Η ιδέα αυτή προέκυψε μετά την μεγάλη αναγνώριση από τον κόσμο ή προϋπήρχε στο μυαλό σου ως κάτι που ήθελες να κάνεις?
Η ιδέα υπήρχε ανέκαθεν όπως πολλές ακόμα. Πάντα όμως υπάρχει μια στιγμή που είναι η κατάλληλη. Έτσι και έγινε. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που με στήριξε σε αυτό.

Έχοντας πετύχει τόσα πολλά στο νεαρό της ηλικίας σου, οι προσδοκίες σου για το μέλλον ποιες είναι?
Δεν επαναπαύομαι ποτέ. Πάντα βάζω καινούριους στόχους. Δεν μου άρεσε ποτέ να συγκρίνομαι με τα ελληνικά δεδομένα. Είμαστε αρκετά πίσω. Υπάρχουν παιδιά σε άλλες χώρες που ξεκινάνε από τα 15 τους να συμμετέχουν σε μεγάλα live και στα 18 τους γυρίζουν τον κόσμο. Ένας ακόμα στόχος είναι το δικό μου ραδιόφωνο.

Djing και Music Producer. Ο παραγωγός ήταν παραγωγός παλιότερα και ο Dj , DJ. Υπήρχαν κάποιοι  με το ταλέντο να κάνουν και τα δύο. Σήμερα, δε νοείται να είσαι DJ χωρίς παραγωγές. Τελικά εσύ που καταλήγεις? 
Όσα περισσότερα κάνεις τόσο το καλύτερο για εσένα. Είναι σαν να έχεις παραπάνω πτυχία ξένων γλωσσών όταν θα πας να ζητήσεις δουλειά σαν ξεναγός σε τουριστικό θέρετρο. 

Τι να περιμένουμε από τον Πάνο, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα?
Τον τελευταίο καιρό τον περνάω στο στούντιο. Πολλές ώρες πολλά ξενύχτια. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν έγιναν τζάμπα. Ενα γεμάτο καλοκαίρι και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα ακόμα!

Ένα ανερχόμενο αστέρι της EDM, που κάνει βήμα βήμα τα όνειρα του πραγματικότητα και που δεν διστάζει ποτέ να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system