Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τάσος Πολιτίδης ο ταβερνιάρης του Μαξίμου

Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος από το «σκάνδαλο» με τη σίτιση των προσφύγων στις Σέρρες, η κατά τα άλλα «ηθική κυβέρνηση της Αριστεράς» ξαναχτυπά.


Σύμφωνα με το ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 440/12-8-2016 διορίστηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Τάσος Πολιτίδης. Μέσα από το προφίλ του στο facebook ειρωνευόταν την πολυήμερη απεργία των δημοσιογράφων, ζητούσε τον «πνιγμό» της Λαγκάρντ, έβριζε την Αννα Παναγιωταρέα και σχολίαζε ως… μ@λ@κίες (!) τα περί Grexit. Με το ίδιο ΦΕΚ διορίστηκε και το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Χαρά Ζαράνη στο γραφείο του Λυκούδη στη Βουλή. Πρόκειται για το δεύτερο διορισμό της στη Βουλή, καθώς η πρώτη φορά ήταν το… 2012.
Έτσι, μετά τον αρνητή στράτευσης, αδιόριστο εκπαιδευτικό, σερβιτόρο και φίλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, σημαντικό ρόλο στο… στρατηγικό κυβερνητικό σχεδιασμό αναλαμβάνει και ο Τάσος Πολιτίδης. Είναι απόφοιτος ΤΕΙ, διατηρούσε ταβέρνα στην Πτολεμαΐδα, πλέον έχει εταιρία catering και στο προφίλ του αυτοσαρκάζεται (;) ως «αναλφάβητος». Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει οικονομική σχέση της εταιρίας του «Gustozo Catering» με σίτιση προσφύγων, όπως είχε κάνει ο σύντροφός του, Δημήτρης Τάπας, από τις Σέρρες. Πάντως, Καρανίκας και Πολιτίδης δεν θα κάθονται στα ίδια γραφεία, καθώς ο πρώτος «καπάρωσε» το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο δεύτερος διορίστηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Και μπορεί η απόσταση Μαξίμου-Βουλή να είναι μικρή, όμως και πάλι οι δύο άντρες δεν θα μπορούν να συνεργαστούν από κοντά, καθώς ο Πολιτίδης επέλεξε να μη μετακομίσει στην Αθήνα, αλλά να παρέχει τις υπηρεσίες του -σχεδιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης- από την… Πτολεμαΐδα! Προφανώς, έχει και δουλειές στη Δυτική Μακεδονία και δεν προτίθεται να τις αφήσει για το μισθό των μόλις… 1.477 ευρώ. Κοντολογίς, θα κάθεται στην Πτολεμαΐδα, θα παρέχει (;) τις υπηρεσίες του στον Αλέξη Τσίπρα και θα πληρώνεται από τη Βουλή! Και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, διαρρέει στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας πως θα «κατεβαίνει» Αθήνα μία-δύο φορές την εβδομάδα…
Ο 56χρονος έγινε αρχικά γνωστός για την ανάρτηση στο προφίλ του με την οποία ειρωνευόταν την πολυήμερη κινητοποίηση των δημοσιογράφων τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, κι άλλες του αναρτήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Οπως εκείνη που καλεί τους φίλους του να «πνίξουν» τη Λαγκάρντ, με αφορμή ένα πρωτοσέλιδο του «Charlie Hebdo». Μένοντας πιστός στις… αρχές του, ειρωνεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χλευάζει την Αννα Παναγιωταρέα, ενώ στις 7 Μαΐου σχολιάζοντας άλλη ανάρτηση σε blog περί Grexit έγραψε: «Είπαμε να πούμε και καμιά μ…α να περάσει η ώρα ρε φίλε… εσύ το ξεχείλωσες», αποδεικνύοντας το πλούσιο λεξιλόγιο και την ισχυρή… επιχειρηματολογία του νέου στελέχους του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή.
Πάντως, αυτό που πιθανότατα του χάρισε το διορισμό είναι μία ανάρτησή του -και πάλι στο facebook- στις 16 Ιουλίου, όπου εξυμνούσε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Πάντως, με τέτοιο γλείψιμο κανονικά θα έπρεπε να είχε υπουργοποιηθεί… Βέβαια, κοντοπλησιάζει ο ανασχηματισμός…
Aγγελος Αγγελίδης

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system