Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία Δ. Θεσσαλονίκης-Σκοπίων για την ανάπτυξη του τουρισμού

Τον Υπουργό Ξένων Επενδύσεων της ΠΓΔΜ, κ. Τζέρι Ναούμοφ, υποδέχτηκαν σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ναούμοφ στην 81η ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται από τις δυο πλευρές των συνόρων, ειδικά στον τομέα του τουρισμού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Ναούμοφ για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης καθώς και για τις δυνατότητες οινικού τουρισμού στη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει ο καθαρισμός του ποταμού Αξιού στο πλαίσιο συνεργασίας που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνδυαστικών τουριστικών πολιτικών για επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς, ενώ ενημέρωσε τον Υπουργό Ξένων Επενδύσεων της ΠΓΔΜ για την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που δημιουργεί το Οικοσύστημα Καινοτομίας OK Thess σε συνεργασία με άλλους επτά φορείς της πόλης καθώς και για την πρωτοβουλία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης να καταστεί η Θεσσαλονίκη πόλη φιλική προς την καινοτομία (Innovation Friendly City).

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Επικεφαλής του Γραφείου Προξενικών Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κα Maja Apostolova.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system