Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΟΑΣΘ στέλνει το λογαριασμό μισθοδοσίας στον Σπιρτζή

Ένα βήμα πίσω σε σχέση με την κατ’ αρχήν απόφαση που έλαβε την περασμένη Παρασκευή έκανε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση με το υπουργείο Υποδομών και να ανοίξει ένα μόνιμο κανάλι επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ του Οργανισμού και της κυβέρνησης.

Το δ.σ. του ΟΑΣΘ συνεδρίασε εκ νέου σήμερα, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής και αποφάσισε τελικά να στείλει στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το IBAN του λογαριασμού τον οποίο διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα και στον οποίο κατατίθενται τα ποσά από την κρατική επιχορήγηση. Αυτό ζητούσε επιμόνως από την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να καταθέσει τα 6,1 εκατ. ευρώ για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου προς τους εργαζόμενους.

Ο κ. Σπίρτζης στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης είχε πει προς τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη πως «δεν σας εμπιστεύομαι ότι τα λεφτά θα πάνε για την εξόφληση των εργαζομένων» και είχε ζητήσει η εξόφληση να γίνει απευθείας από το υπουργείο χωρίς τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού. Την επομένη συνεδρίασε το δ.σ. του ΟΑΣΘ και είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία να απορρίψει το αίτημα του υπουργού. Η συνεδρίαση εκείνη διακόπηκε και συνεχίστηκε σήμερα, οπότε ελήφθη τελικά η απόφαση να σταλεί ο αριθμός λογαριασμού του Οργανισμού στο υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Σπίρτζης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην 81η ΔΕΘ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες σχετικά με την απόρριψη του αιτήματός του από το δ.σ. του ΟΑΣΘ είχε προειδοποιήσει πως «εάν η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρνηθεί την πρότασή μας για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες γι' αυτό και θα επιταχυνθούν οι λύσεις που έχουμε σχεδιάσει».

Πάντως, η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως και ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης επιμένουν ότι η μεθόδευση αυτή δεν είναι σύννομη. Ωστόσο, αποφασίστηκε να ικανοποιήσουν το αίτημα του υπουργού καθώς, όπως λένε, το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα και πρέπει να πέσουν οι τόνοι για να κάτσουμε ξανά στο τραπέζι να συζητήσουμε.

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση εκ μέρους του υπουργείου Μεταφορών το οποίο, υπενθυμίζεται, είχε ζητήσει, εκτός από τον αριθμό λογαριασμού του ΟΑΣΘ, να του σταλούν και οι καταστάσεις μισθοδοσίας.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ και του Συνδικάτου των εργαζομένων θα ζητήσουν από το υπουργείο να ορίσει νέα συνάντηση ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση για το σοβαρό θέμα της βιωσιμότητας του Οργανισμού καθώς και για τα χρήματα τα οποία διεκδικεί ο ΟΑΣΘ από τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών, πέρα από την κρατική επιχορήγηση. Εν αναμονή της αντίδρασης του υπουργείου Μεταφορών συνεδριάζει αύριο το πρωί το Συνδικάτο των εργαζομένων προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system