Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

''C’est La Vie'': Το βιβλίο ενός 26χρονου Θεσσαλονικιού που συγκινεί

Η ιστορία του 26χρονου Δημήτρη Αντωνίου είναι ένα μάθημα ζωής και παράδειγμα δύναμης ψυχής. Η ζωή του Δημήτρη άλλαξε όταν 10 χρόνια πριν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, το σχολείο όπου ήταν μαθητής, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού.

Στα επόμενα δύσκολα χρόνια ο Δημήτρης δεν το έβαλε κάτω ποτέ: έμαθε να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, δημιούργησε την ομάδα graffiti ‘C’est La Vie’ ομορφαίνοντας σχολεία και γκρίζους αστικούς χώρους, σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανάμεσα σε όλα αυτά ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία, έγραψε το πρώτο του βιβλίο και αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το δεύτερο.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Πρόεδρος του και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, διοργανώνει εκδήλωση για τον Δημήτρη Αντωνίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Βασιλικό Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο. Στην εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει μια γιορτή αισιοδοξίας με καλεσμένη όλη την πόλη, έχοντας την ευκαιρία να δώσουμε, μα πιο πολύ να πάρουμε δύναμη από έναν πραγματικό μαχητή της ζωής, θα συμμετέχουν φιλικά οι καλλιτέχνες: Φωτεινή Βελεσιώτου, 12ος Πίθηκος και η Χορωδία Γυναικών “Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος” της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Παρουσιάζει ο Γιάννης Σερβετάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διατίθεται το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη, με τίτλο “Έτσι είναι η ζωή” περιγράφοντας τον κύκλο των 10 χρόνων της πορείας του που κλείνει αλλά και για αυτά που θέλει να καταφέρει στο μέλλον.

Πηγή : thestival.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system